Türkiye'de Dijital Göçebe Vizesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesindeki Türkiye Turizmi Geliştirme ve Tanıtma Kurulu, yeni bir turist vizesi türü olan Türkiye'de Dijital Göçebe Vizesi'ni sunarak dünyanın dört bir yanından uzak çalışanları çekmek için önemli bir adım attı. Bu vize, pitoresk manzaralara sahip, dost canlısı, sıcak Türkiye'den uzaktan çalışmak isteyen yabancı profesyonellere kapıyı açıyor.
Dijital Göçebe Vizesinin onaylanması, uzaktan çalışmaya yönelik artan küresel taleple bağlantılıdır. Daha fazla şirket hibrit ve uzaktan çalışma modellerine geçtikçe, artan sayıda profesyonel kendi ülkelerinin dışında yaşamak ve çalışmak istiyor. Mükemmel konumu, zengin kültürel mirası ve uygun yaşam maliyetiyle gözde bir turizm destinasyonu olan Türkiye, dünyanın dört bir yanından gelen dijital göçebeler için giderek daha çekici bir destinasyon haline geliyor.
Turizm Geliştirme ve Tanıtma Kurulu, özellikle yabancı dijital göçebeleri iki önemli destinasyona çekmekle ilgileniyor: İstanbul ve Muğla ilindeki Dalaman. Bu şehirler uzaktan çalışma için mükemmel altyapının yanı sıra kültürel ve tarihi geziler için zengin fırsatlar sunuyor.

Vize gereksinimleri
Dijital göçebe vizesi başvuru sahiplerinin aşağıdaki gereksinimleri karşılaması gerekmektedir:
*21 ila 55 yaş arası
* Türkiye dışındaki bir şirketle yapılan geçerli bir iş sözleşmesi veya serbest çalışan bir platformla yapılan bir anlaşma aracılığıyla onaylanmış uzaktan çalışan statüsü
* Aylık en az 3.000 ABD Doları veya yıllık 36.000 ABD Doları gelir
* Yüksek öğrenim diploması veya eşdeğeri

Başvuru prosedürü
Potansiyel başvuru sahipleri, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çevrimiçi portalı aracılığıyla dijital göçebe vizesine başvurabilirler. Dijital göçebe sertifikasını aldıktan sonra Türk konsolosluğuna veya vize merkezine vize başvurusunda bulunabilirler.