Resmî adıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bilinen Kuzey Kıbrıs, 1970'lerin başında gerçekleşen askeri darbe sonucu ortaya çıktı. Tarihle dolu, Türk, Yunan ve İngiliz kültürlerinden etkilenen bu bölge, uzun süre İngiliz kolonisi olarak kaldı. Bu kültürlerin etkisi mimariye, yerel mutfağa ve geleneklere yansıyor. Adanın kuzeyi, Güney Kıbrıs'tan farklı, kendine özgü bir yaşam tarzı ve atmosfer sunmaktadır. Güzel doğası, ılık deniz suları, ılıman iklimi ve tarihi mekanları Avrupa, Rusya, Orta Doğu ve diğer ülkelerden turist çekmektedir. Yerel tatil yerlerinde yüksek sezon Mayıs'tan Ekim'e kadar sürer ve yaz aylarında hava sıcaklığı 36-38 dereceye ulaşabilir ancak sıcaklık oldukça rahattır.
Şimdi gerçeklere, daha doğrusu Kuzey Kıbrıs'la ilgili gerçeklere gelelim:
Kıbrıs adası, yılda 330'dan fazla güneşli gün ile Akdeniz bölgesinin en güneşli yeri olarak kabul edilmektedir.
Kuzey Kıbrıs'a girişte damga pasaporta değil özel bir forma basılmaktadır. Türkiye üzerinden giriş yapan Rusya, Belarus ve Ukrayna vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'ı ziyaretleri için vizeye gerek yoktur.
Devletin resmi dili Türkçe'dir ancak İngiliz sömürge mirası nedeniyle pek çok vatandaş akıcı İngilizce konuşmaktadır.
Cumhuriyetin tüm şehirlerinin iki adı vardır - Yunanca ve Türkçe: Girne - Girne, Lefke - Levka, Güzelyurt - Güzelyurt.
Lefkoşa, dünyada aynı anda iki ülkenin (Güney ve Kuzey Kıbrıs) devlet sınırıyla ayrılmış tek başkentidir.
Kuzey Kıbrıs nüfusunun büyük bir kısmı İslam'ı kabul ederken, güneyde Hristiyanlık hakimdir.
Devletin resmi para birimi Türk Lirası olup, Güney Kıbrıs Avro'yu kullanmaktadır.
Kıbrıs birçok kediye ev sahipliği yapmaktadır; kedigiller her yerde bulunabilir.
Kıbrıs'ın güzel plajlarının tadını çıkarmak için otelde kalmanıza gerek yok çünkü plajların çoğu halka açık.
Kuzey Kıbrıs, manastırları, dini yapıları ve antik yerleşimleriyle antik mimari tutkunlarını cezbetmektedir. Güzelyurt Arkeoloji Müzesi, Kıbrıs'ın tarihini detaylı bir şekilde anlatıyor.
Ülkede bir hayalet kasaba var: Bir zamanlar büyük bir turizm merkezi olan Maraş, 70'lerde terk edilmiş.
Kuzey Kıbrıs'ta metro, tramvay hattı veya demiryolu bulunmamaktadır.
Mercan resifleri, çeşitli deniz yaşamı ve batık gemi enkazlarıyla Kıbrıs'ın suları dalış ve şnorkelli yüzme için idealdir. Ve kıyıda nadir deniz kaplumbağalarını bulabilirsiniz.
Kuzey Kıbrıs, suç oranlarının o kadar düşük olması nedeniyle sakinlerin geceleri kapılarını kilitlememesi nedeniyle en güvenli yerlerden biri olarak kabul edilmektedir.
Ülkede araç soldan gidiyor ve tüm yollar serbest.
Konut gayrimenkulleri iklim koşulları dikkate alınarak, güneş panelleri ve diğer enerji tasarrufu sağlayan teknolojiler kullanılarak inşa edilmektedir. Isıtma, merkezi ısıtmanın olmaması nedeniyle özel bireysel ısıtıcılarla sağlanmaktadır.
Kıbrıs'ın plajları, içerdiği faydalı mineraller nedeniyle cilde faydalı olduğu düşünülen volkanik kumlarla kaplıdır.
Kuzey Kıbrıs, Türklerin, Ermenilerin, Rumların ve Kürtlerin, adada yaşayan ve tatil yapan Rusça konuşan vatandaşlar ve diğer yabancılarla barış içinde bir arada yaşadığı çok uluslu bir devlettir.